Емоційний інтелект-баланс та особиста ефективність

Щоб порозумітися, недостатньо говорити однією мовою, недостатньо розуміти значення слів, які використовують співрозмовники. Багато інформації залишається поза словами: у діях, жестах, міміці, емоціях. Про те, як емоції впливають на спілкування і життя говорили на курсах підвищення кваліфікації з практичними психологами і соціальними педагогами, які організувала і провела 22 травня на ZOOM-конференції «Що таке  емоційний інтелект і як він впливає на життя» Олена Стадник, методист методичного кабінету.

Учасники онлайн-курсів навчалися  правильно розуміти, приймати, використовувати емоції у повсякденні. Техніки і методи розвитку емоційного інтелекту,  що опрацьовували слухачі курсів, сприятимуть покращенню психоемоційного стану, задоволенню потреб у спілкуванні  учасників освітнього процесу в період соціальної ізоляції.

Надзвичайно проста техніка «Шість секунд» дозволяє запобігти виникненню хвилювань і конфліктів. Саме 6 секунд необхідно для того, щоб минула перша найсильніша  хвиля емоцій і включилась кора мозку, яка відповідає за усвідомленість. Отже візьміть за правило-щойно  помітите, що переживаєте бурю емоцій, відрахуйте 6 секунд перед тим як відповідати чи діяти. Спробуйте. Працівники психологічної служби ефективно навчаються, щоб надавати Вам якісні психологічні послуги.