Відбулося чергове заняття курсів з учителями історії он-лайн

Що таке демократична школа, хто реалізує і як здійснюється це у Старицькій школі І-ІІІ ст.імені імені Юрія Костіва розповіла курсантам директор закладу Косик Н.М.

«Демократична школа – це не ідеальна школа, де немає жодних проблем.Це школа, де всі суб’єкти шкільного життя слухають і поважають один одного, а всі важливі рішення обговорюються і приймаються усіма сторонами, яких ці рішення стосуються. Це школа, у якій не бояться говорити про виклики та труднощі, а разом шукають шляхи виходу з проблематичних ситуацій. Це школа, у якій за жодних обставин не забувають демократичні принципи і не нехтують ними. При цьому важливо пам’ятати, що демократія – це насамперед процес, а не результат. Проведення низки окремих заходів не може забезпечити міцнішої демократії. Школа постійно намагатися покращити якість відносин між усіма учасниками освітнього процесу. При цьому, якщо прагнути зробити школу більш демократичною,  потрібно багато часу й готовність змінюватися. Також школа має бути готовою, що у цьому неспинному процесі будуть траплятися помилки, й не боятися цього».

Вчителі активно обговорювали, ділилися досвідом питання демократизації у своїх навчальних закладах: Стецькович Л., Макоус-Заставна Т., Підляська З.,Баран Н.,Романишин Н., Назар О., ,Юськів І.

Методист методичного кабінету Меленчук І. наголосила, що навчання демократії в навчальному закладі вимагає взаємодії усіх зацікавлених сторін – від учнів, вчителів, шкільної адміністрації та викладачів до місцевої влади та інших представників громади – у різних сферах діяльності школи.