Дистанційні курси вчителів хімії та біології

25 травня 2020 року учителі хімії та біології продовжили дистанційно навчання за допомогою сервісу Zoom. Для слухачів курсів при методичному кабінеті відділу освіти Яворівської райдержадміністрації проведено заняття у формі онлайн-конференції «Застосування інноваційних технологій для формування ключових та предметних компетентностей на уроках хімії та біології» (Модуль 2), представлено презентацію про теоретико-понятійний апарат компетентнісної педагогіки та інноваційні технології, форми та методи роботи як засіб вдосконалення професійної компетентності учителя хімії та біології.

Оксана Флис, методист методичного кабінету, провела практичне заняття, продемонструвавши слухачам, як створити завдання в середовищі Google Classroom з Google документом, доступним для кожного учня, та тесту в Google формі. На занятті педагоги вправлялись у практичних навиках щодо створення та внесення даних в Google документ.

Слухачів курсів ознайомлено з українським освітнім онлайн-порталом для вчителів «На Урок». Мигаль Надія Петрівна, вчитель хімії Яворівської гімназії імені Осипа Маковея, та Зборівець Наталія Петрівна, вчитель хімії опорного закладу «Новояворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1» детально презентували роботу на даному сайті, а саме бібліотеку авторських матеріалів, освітні розробки, конкурси, олімпіади, вебінари для вчителів, онлайн-тести для учнів, які можна створювати самостійно або користуватися розробками учителів. Педагоги отримали методичні рекомендації та домашнє завдання у форматі виконання практичної роботи: пройти тест та створити тест.

Оксана Флис, методист методичного кабінету