Продовжуємо навчатись дистанційно

Методист методичного кабінету Марія Пономарьова для учителів української мови та літератури, основ християнської етики у рамках дистанційних курсів підвищення кваліфікації провела чергове заняття на платформі ZOOM. Спочатку увагу присутніх педагогів  було зосереджено на участі учнів району в конференції, присвяченій 155- ій річниці з дня народження митрополита Андрея Шептицького.

Лідія Щудлюк, методист методичного кабінету відділу освіти Яворівської РДА, дуже цікаво висвітлила питання «Розвиток критичного мислення на уроках словесності». Доповідач зазначила, що  освіта завжди орієнтована на майбутнє, тому її основною метою є розвиток в учнів умінь і навичок, особливо розумових, що дають можливість адекватно оцінювати будь-яку ситуацію і приймати ефективні рішення щодо життєвих проблем. Випускник нової школи – це цілісна особистість, усебічно розвинена, здатна до критичного мислення. Критичне мислення дає інструменти, щоб зробити власне життя більш осмисленим і успішним. Лідія Іванівна вміло розкрила педагогам технологію критичного мислення, наводила власні приклади, пропонувала розв’язати ситуативні завдання, тести. Критичне мислення є нестандартним, передбачає можливість бачити і оцінювати альтернативи, встановлювати пріоритети, визначати достовірність і доцільність інформації, приймати необхідні рішення, коректувати помилки, у тому числі і в процесі власного мислення. Його розвитку сприяють уміння і навички аналізу, синтезу, порівняння, зіставлення фактів, формулювання обґрунтованих висновків, оцінок.

Щиро дякую Лідії Іванівні Щудлюк за партнерство та співпрацю!

У кінці заняття Марія Пономарьова наголосила на веденні шкільної документації, належному впорядкуванні вчителем записів у класному журналі з предметів «Українська мова та література», «Основи християнської етики», виставленні семестрової та річної оцінок.

Марія Пономарьова, методист методичного кабінету