Курси завершено

Курси підвищення кваліфікації практичних психологів і соціальних педагогів при методичному кабінеті відділу освіти Яворівської райдержадміністрації завершено. У час необмежених можливостей Інтернету працювати дистанційно було спочатку незвично, а з часом – захоплююче,  цікаво. Карантин відкрив перед нами нові можливості, а дистанційне навчання стало викликом і разом з тим мотивацією опанувати сучасні технології. Слухачі курсів  швидко відреагували на нестандартні  умови навчання.

Спільно вибудували ефективну систему віддаленої взаємодії слухачів курсів. Навчалися  працювати на  платформах ZOOM, Google Classroom для   спілкування з учнями, батьками, педагогами, щоб надавати психологічну підтримку під час вимушеної ізоляції. Знайшли нові форми та методи роботи для продуктивного комунікування. На курсах розглянуто актуальні питання якісного соціально-психологічного супроводу інклюзивного навчання, підвищення психо-соціальної стійкості до стресу у педагогічній діяльності, вдосконалення професійної  компетентності працівників психологічної служби  на основі розвитку навичок емоційного інтелекту. В форматі відеозв’язку вивчали техніки управління стресом, методи долати наростаючу втому,  способи розвитку емоційного інтелекту. Змінювали акценти та пріоритети з процесу на результат з використанням   практичних завдань та  тренувальних вправ щодо розвитку позитивного мислення, досягнення рівноваги і впевненості, відновлення особистісного ресурсу, удосконалення фахової компетентності. Створювали персональний бренд психолога. Виконували домашні завдання у вигляді тестів, проективних завдань та демонстрували свої доробки під час відеоконференцій. Вчилися застосовувати у веденні документації циклограми як ефективний інструмент оптимізації діяльності.  Розширили знання практичних психологів і соціальних педагогів з питань психології партнерства, формування навичок самостійного і критичного мислення. Усвідомили необхідність модернізації освітньої траєкторії психологічної служби в контексті реформування сучасної освіти.

Підбили підсумки та проаналізували результати нашого онлайн навчання. Прийшли до висновку, щоб бути професіоналом, треба захоплюватися своєю професією, зростати як фахівець, бути деякою мірою фанатом, знайти в собі стимул  підкорювати нові вершини знань. В інформаційному світі нових технологій сучасні девайси відкрили  нам доступ до необмежених можливостей саморозвитку, навчили  максимально швидко і ефективно вирішувати складні життєві завдання, виходити із зони комфорту і пробувати себе в чомусь новому. Дистанційне навчання стимулювало наш розвиток, ми стали сміливішими та впевненими в собі, відкритими до змін.

Дякую активним слухачам курсів за підтримку, співпрацю, розуміння, творчій діалог, прагнення удосконалюватися та поглиблювати знання.

Олена Стадник, методист методичного кабінету

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=dLgy0E__qfU