Cерпнева онлайн-конференція учителів зарубіжної літератури Яворівщини

25 серпня 2020 року відбулася серпнева онлайн-конференція учителів зарубіжної літератури Яворівщини.

Підводили підсумки роботи районної методичної комісії за рік, що минув, обговорювали новації методичних рекомендацій, особливості здійснення календарно-тематичного планування та вибору навчально-методичного комплексу викладання предмета «Зарубіжна література» на 2020-2021 н.р. з урахуванням ймовірності використання інструментарію дистанційного навчання.

Зійшлись на думці, що пріоритетним і надалі у роботі методичної комісії залишатиметься підвищення професійної майстерності та набуття цифрової компетентності учителів зарубіжної літератури.

На початку нового навчального року пропонуємо скористатися матеріалами, розміщеними на блозі методиста методичного кабінету Оксани Майхер https://zajavorivmayher.blogspot.com/, віртуальній дошці Padlet «Професійний розвиток учителів зарубіжної літератури ЗЗСО Яворівського району» https://padlet.com/oksanamajher7/teacher2020, інтернет-платформі Classroom «Віртуальний клас учителів зарубіжної літератури-слухачів курсів підвищення кваліфікації» https://classroom.google.com/w/ODkyMTgwNDI3Mjha/t/all, де відображено питання методики навчання, теорії і практики організації очного та дистанційного навчання, висвітлено нормативні документи, що регламентують освітню діяльність.

Чинне законодавство гарантує педагогам академічну свободу щодо підвищення кваліфікації, планування роботи, вибору форм, методів та засобів навчання, але в цих складних умовах має також спонукати кожного з нас до активного творчого пошуку шляхів учіння задля забезпечення необхідної якості освітніх послуг.

 

Оксана Майхер, методист методичного кабінету