Професійне зростання педагогів

 Якісній організації та впровадженню дистанційних і змішаних форм навчання має передувати і якісна підготовка педагогічних працівників.

Система дистанційного навчання, створення єдиного інформаційного освітнього середовища, використання вебресурсів, дистанційних платформ з вбудованими функціями автоматизованого обліку успішності (електронним журналом), приклади реалізації комунікаційної структури за допомогою різних сервісів та інструментів взаємодії – теми, з яких підвищують кваліфікацію 197 педагогічних працівників ЗЗСО Яворівського району відповідно до листа департаменту освіти і науки України Львівської ОДА від 28.08.2020 №10-08/1769.

Навчання проводить Львівський обласний інститут післядипломної освіти на власній дистанційній платформі MOODLE з залученням консультантів центру професійного розвитку педагогічних працівників Яворівської районної ради Львівської області.

Мобільна педагогічна спільнота Яворівщини зацікавлена у безперервному професійному зростанні, тому активно працює під час онлайн-занять, виконує практичні завдання, опановує нові платформи, бере участь у тематичних дискусіях, круглих столах, що, на нашу думку, сприятиме подальшій ефективній організації освітнього процесу, забезпечить активний пошук ефективних форм та інструментів передачі знань від учителя до учня на відстані.

Зазначимо, що фінансування підвищення кваліфікації педагогічних працівників з питань організації дистанційного та змішаного навчання закладам освіти Львівщини виділено кошти обласної субвенції.

 

                                                           Оксана Майхер, консультант Центру ПРПП