Нові технології у новій школі

Вже третій рік поспіль практичні психологи і соціальні педагоги ЗЗСО Яворівщини долучаються до методичної акції – конкурсу авторських програм «Нові технології у новій школі», метою якого є виявлення та поширення кращого досвіду, оптимізація інноваційної діяльності, підвищення професійної компетентності, реалізації творчого потенціалу, престижності професії.

За цей час 6 соціальних педагогів та 10 психологів підготували корекційно-розвиткові та профілактині програми, спрямовані  на попередження та коригування проблем, труднощів, подолання шкідливих звичок, негативних емоційних станів, усунення відхилень у психофізичному та інтелектуальному розвитку і поведінці, подолання різних форм девіантної поведінки, адаптацію до умов навчання і життєдіяльності.

Найкращі з поданих програм були нагороджені дипломом ДНУ «Інституту модернізації змісту освіти», грамотами Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації та дипломами відділу освіти Яворівської райдержадміністрації.

Цьогоріч заслуговує на увагу програма на розвиток пізнавальних процесів дітей молодшого шкільного віку «Розвиваємо наші уміння» Момотової Лесі Іванівни, практичного психолога Черчицького НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ». Реалізація програми забезпечує успішність навчальної діяльності, підвищує рівень просторової, дивергентної та творчої уяви, формує позитивне ставлення до навчання, сприяє розвитку особистісто-активного сприйняття  нового, формує психологічні компетентності.