8 грудня 2020

Освітній консалтинг щодо планування траєкторії підвищення кваліфікації освітян Яворівського району у 2021 році провела директорка Центру професійного розвитку педагогічних працівників Ольга Фірчук в рамках розширеного засідання ради центру.

У відеозустрічі взяли участь заступники директорів ЗЗСО, директори ЗДО, вихователі-методисти ЗДО та консультанти Центру.

Обговорювалися питання перспективного орієнтовного плану підвищення кваліфікації на наступний календарний рік з урахуванням пропозицій педагогів, вибору суб’єктів та програм підвищення кваліфікації, ролі Центру ПРПП у зростанні професійної компетентності освітян у надскладний період запровадження дистанційного навчання таможливості проходження курсів підвищення кваліфікації при Центрі ПРПП ЯРР ЛО і в 2021 році.

Зазначимо, що формула підвищення кваліфікації педагогічних працівників освітніх закладів району у 2020 році, запропонована Ольгою Фірчук, – спрацювала. Відповідно до Договору з ЛОІППО при Центрі ПРПП у період з квітня по грудень 2020 року курсами підвищення кваліфікації охоплено 1633 педагоги ЗЗСО району.

Про високу якість проведення курсів, їх практичну спрямованість і доцільність вибору тем свідчать рефлексійні відгуки слухачів та бажання наших освітян і надалі підвищувати кваліфікацію за програмами Центру ПРПП.

Діяльність ЦПРПП у цьому напрямку націлена на пошук шляхів доступу до професійного зростанняза рахунок забезпечення розмаїття моделей та програм курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників, найсучасніших знань в умовах активного розвитку й оновлення інформаційного середовища.

Окрім цього, рада центу розглянула навчально-методичні матеріали педагогів, які претендують на присвоєння педагогічного звання «Учитель-методист»:

  • Оксани Майхер, учителя зарубіжної літератури опорного закладу «Яворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Тараса Шевченка», з теми «Підприємливість та ініціативність як ключова компетентність на уроках зарубіжної літератури. Методи. Прийоми. Техніки»;
  • Лариси Мурин, учителя біології Яворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, з теми«Проєктне навчання як засіб реалізації наскрізно-змістової лінії «Екобезпека та сталий розвиток»»;
  • Ольги Михайлишин, учителя біології опорного закладу «Івано-Франківська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Івана Франка», з теми «Використання екосистеми GoLab у змішаному навчанні на уроках біології».

Оксана Майхер, консультант ЦПРПП