Консультативно-інформаційна нарада

12 січня 2021 року Ольга Фірчук, директорка центру професійного розвитку педагогічних працівників, провела консультативно-інформаційну нараду для заступників директорів ЗЗСО Новояворівської та Яворівської міських рад.

Розглянуто актуальні питання організації освітнього процесу в умовах жорсткого карантину, дотримання норм використання технічних засобів відповідно до нового Санітарного регламенту, чергуючи синхронний (30%) режим навчання з асинхронним (70%)режимом. При цьому рекомендується обирати одну або дві електронні освітні платформи, що полегшить учням, вчителям та батькам організацію навчання та користування відповідними електронними ресурсами в умовах дистанційного навчання.

Окремо директорка ЦПРПП закцентувала увагу на діяльності центру професійного розвитку педагогічних працівників в 2021 році, ті надзавдання, які ставлять перед собою працівники новоствореної установи в частині підвищення фахового рівня педагогічних працівників через проведення курсів підвищення кваліфікації за угодою з КЗ ЛОР «ЛОІППО».

Зазначимо, що, за поданими замовленнями від ЗЗСО Новояворівської та Яворівської міських рад та двох освітніх закладів Івано-Франківської селищної ради, 1637 педагогічних працівників виявили бажання підвищувати кваліфікацію при Центріпрофесійного розвитку педагогічних працівників Яворівської районної ради Львівської області.

Ольга Фірчук також представила оновлений сайт центруhttp://yavoriv-rmk.kl.com.ua/, рубрики, створені на допомогу у виборі індивідуальної траєкторії підвищення кваліфікації педагога, супервізії, швидкого реагування на запити за будь-яким напрямом професійної діяльності («Контактцентр. Запитуєте – Відповідаємо») та ін.

Консультант центру Уляна Глова надала роз’яснення та рекомендації щодо оцінювання учнів 3 класів НУШ та представила напрацювання, взірці діагностичних робіт, таблиць результатів оцінювання учнів, листи та методичні рекомендації МОН, розміщені на віртуальній Padlet-дошці «НУШ. Офіційний відділ. Учителям 3 класів»https://uk.padlet.com/ulianaglova/Bookmarks. Рекомендуємо до використання. Це зручно та доступно як для педагогів, так і для керівників закладів загальної середньої освіти.

Оксана Майхер, консультант ЦПРПП