Однією з глобальних цілей сталого розвитку є забезпечення всеохоплюючої і справедливої якісної освіти та заохочення можливості навчання впродовж усього життя для всіх.

Консультантами Центру професійного розвитку педагогічних працівників Яворівської міської розроблено  програми та проводяться курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників відповідно до договору з КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти».

18, 24  та 25 лютого 2021 року вчителі іноземних мов  та географії розпочали навчання на платформі Zoom за програмою «Розвиток професійної компетентності учителя іноземної мови та географії» (розробник програм та куратор груп Лідія Щудлюк). На заняттях обговорено перспективи професійного зростання педагога, можливості вибору освітніх програм, форм навчання, установ і організацій, інших суб’єктів освітньої діяльності, що здійснюють підвищення кваліфікації та  загальну характеристику компетентностей вчителя відповідно до професійного стандарту за професіями «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти», «Вчитель закладу загальної середньої освіти”, “Вчитель з початкової освіти (з дипломом молодшого спеціаліста)”. Педагогів ознайомлено із сферами діяльності вчителя відповідно до професійних стандартів Чехії та Австралії.  Значна увага була зосереджена вимогам щодо загальних та предметних компетентностей вчителя в розрізі кваліфікаційних категорій.

 

Лідія Щудлюк, консультант ЦПРПП