Про заходи з профілактики травматизму невиробничого характеру на 2021  рік, активізацію роботи з питань пожежної безпеки в екосистемах та відзначення Дня охорони праці

УКРАЇНА

ЯВОРІВСЬКА  МІСЬКА РАДА

ВІДДІЛ ОСВІТИ

НАКАЗ

м.Яворів

26.04.2021                                                                              № 02-02/46

 

Про заходи з профілактики травматизму
невиробничого характеру на 2021  рік,
активізацію роботи з питань
пожежної безпеки в екосистемах
та відзначення Дня охорони праці

                                                                                                         

На виконання пункту 2 розпорядження Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2007 року № 980–р «Про затвердження плану першочергових заходів  з профілактики травматизму невиробничого характеру», листів Департаменту освіти і науки Львівської ОДА №21-1968/0/20 від 08.09.2020 « Щодо надання інформації», від 05.04.2021  № 21-696/0/21 «Про безпеку на дорогах», про-токолу засідання Яворівської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій № 07 від 01.04.2021 «Про безпеку на воді»

НАКАЗУЮ:

  1. До 5 травня 2021 року директорам закладів освіти прийняти відповідні рішення (накази), з урахуванням протиепідемічних вимог (в онлайн – форматі), щодо з профілактики травматизму невиробничого характеру», відзначення Дня охорони праці та активізації роботи з питань пожежної безпеки в екосистемах а саме:

1.1. Провести тематичні зустрічі з трудовими колективами з теми: «Заходи з профілактики травматизму невиробничого характеру » , відкриті уроки, лекції, брифінги, семінари «28 квітня – День охорони праці, « Безпека – понад усе»;;

1.2. Зробити аналіз стану і причин травматизму невиробничого характеру, виникнення факторів середовища життєдіяльності, небезпечних для життя і здоров’я, їх властивостей, джерел походження, а також розробити профілактичні заходи щодо запобігання виникненню нещасних випадків невиробничого характеру.

1.3. За участю відповідальних за охорону праці у закладах освіти посилити контроль за наявністю первинних засобів пожежогасіння, іншого пожежного обладнання, наочних інформаційних матеріалів, провести комплекс заходів з безпеки життєдіяльності з метою відпрацювання дій на випадок виникнення небезпечних ситуацій.

1.4 З метою проведення комплексу профілактичних заходів щодо попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму у 2020-2021 навчальному році,  продовжити проведення роботи  серед юних велосипедистів та дружин пожежників.

1.5. Провести роз’яснювальну роботу з дітьми та їх батьками щодо обмеження часу перебування на сонці, шляхів запобігання сонячних і теплових ударів,  забезпечення необхідного для здоров’я дитини водного балансу.

1.6. Організувати під час карантину  проведення в усіх ЗЗСО і ЗДО Онлайн-Дні знань з правил поведінки на воді та надання першої медичної долікарської допомоги потерпілому.

1.7. Організувати проведення класними керівниками, вихователями виховних годин , бесід, конкурсів, вікторин, інструктажів з дітьми та підлітками і їх облік у журналах інструктажів на  тему  безпечної життєдіяльності в загальноосвітніх закладах району з наступних питань:

– правила експлуатації побутових газо- та електроприладів;

– дотримання правил у транспорті, на автошляхах і залізниці;

–  порядок дій при виникненні пожежі у квартирі, у лісі;

– правила поведінки на воді, поблизу водоймищ;

– порядок дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій;

– правила поведінки під час збирання грибів і лікарських рослин;

– правила поведінки під час грози, сильного вітру, шквалів, буревію;

– правила поведінки при зустрічі зі свійськими та дикими тваринами;

– правила поведінки під час подорожі до лісу;

– правила поведінки при виявлені розливу ртуті;

– правила поведінки при користуванні предметами побутової хімії та піротехнічними засобами;

– правила поведінки при виявлені маловідомих предметів.

Під час проведення заходів акцентувати увагу на питання забезпечення належного виховання дітей і підлітків, на безпеку життєдіяльності, зокрема  методах надання першої медичної допомоги при травмах, опіках, отруєннях.

1.8. Для проведення спортивних занять та змагань забезпечити  їх наочною агітацією з правилами безпеки та надання першої медичної допомоги і необхідним медичним обладнанням.

1.9. Привести утримання електроустановок у будівлях і спорудах об’єктів з постійним або тимчасовим перебуванням дітей відповідно до наказу Міненер-говугілля від 31.01.2011 № 36 „ Про затвердження нової редакції глави 1.7 „ За-землення і захисні заходи від ураження електричним струмом”, „Правил улаштування електроустановок” ;

1.10. Провести з водіями автобусів «Школярик» позачергові інструктажі з пра-вил дотримання безпеки перевезень пасажирів у весняний  період та надання домедичної допомоги потерпілим внаслідок ДТП.

1.11. Провести роз’яснювальну роботу з дітьми та їх батьками щодо недопущення випалювання сухої рослинності або її залишків на адміністративній території Яворівської міської ради.

  1. Інженеру з охорони праці відділу освіти О.Фірчуку протягом квітня-травня 2021 року здійснювати відповідно до покладених завдань контроль за додержанням вимог нормативно-правових актів щодо профілактики травматизму невиробничого характеру,  за виконанням державних та обласних програм, пов’язаних з безпекою життєдіяльності учасників освітнього процесу, зокрема державних програм з пожежної безпеки, безпеки дорожнього руху, безпеки на водних об’єктах, запобігання дитячому травматизму.
  2. У травні 2021 року на нараді керівників ЗЗСО, ЗДО, ПЗО заслухати питання роботи щодо профілактики невиробничого травматизму, поліпшення його рівня.
  3. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

Начальник                                                                               В.Байда

Інженер з охорони праці                                           О.Фірчук

Юрисконсульт                                                           М.Ваник

 

Інструктивні матеріали