14 червня 2021 року консультант КУ ЯМР ЦПРПП Оксана Флис провела виїзне заняття, в рамках проведення курсів підвищення кваліфікації, для учителів хімії на базі інноваційного освітнього простору Lviv Open Lab. Анастасія Мартинюк, проєктний менеджер, провела цікаво-пізнавальну екскурсію сучасним міським простором інноваційної освіти,  у якому працює три лабораторії: фізико-хімічна, робототехніки та біотехнологічна, а також майстерня по роботі з деревом, лекторій, медіастудія та бібліотека. Саме тут діти можуть проводити дослідження, а головне – не просто прочитати щось у підручнику, а пізнавати це в реальних умовах. Пані Анастасія презентувала проєкти над якими працюють працівники освітнього простору, а саме: перший науковий хімічний театр; науковий пікнік – щорічний фестиваль науки та технологій під відкритим небом; Клуб Молодого Винахідника – освітні, позакласні зустрічі та інші.

«Центр працює для школярів і молоді, які хочуть робити інновації та винаходи. Він розвиває підприємницькі навички і креативне мислення. Вже зараз проводяться заходи на базі оновленого Центру Довженка, в тому числі і на основі створеного міського біотехкластеру, що об’єднав провідні львівські компанії в цій галузі. Учні шкіл мають можливість займатися тут завдяки міській програмі підтримки інноваційної освіти»,  доповнила про можливості центру Олена Павлюк, керівниця простору Lviv Open Lab.

Цікаві та наукові досліди, на практичній частині заняття, продемонстрував хімік Микола Лехновський, який покликаний пояснити науку усім охочим просто та доступно. Пан Микола разом з командою молодіжного простору та науковцями працює над створенням хімічних відео, які презентує на YouTube каналі і можна використовувати як навчальний матеріал на уроках чи позакласних заняттях в освітніх закладах.

Також педагоги мали можливість відвідати Львівський міський еколого-натуралістичний центр, багатопрофільний заклад позашкільної освіти, який був створений у 1975 році. З 1987 року розміщений на вул. Кубанській, 12, у будинку, першим господарем якого був видатний польський вчений (зоолог, етнограф, лінгвіст), перший професор зоології Львівського університету – Бенедикт Іванович Дибовський. Пізнавальну екскурсію Еко-центром провів пан Андрій, який запросив педагогів відвідати виставки та подивитись на екзотичних тварин та декоративних рослини. Найбільшою популярністю відвідувачів користується 15-річна мавпа Чіта — любителька нишпорити по кишенях. Також велику увагу привертають хамелеон, удав, баран, лама тощо. В цілому ж зоовиставка зараз налічує понад 130 видів тварин. В основному, це екзотичні тварини. Тут 30 видів плазунів і земноводних, понад 40 видів птахів і решта — ссавці.

Консультант Оксана Флис