Консультативний семінар заступників керівників закладів загальної середньої освіти Яворівської ТГ

У приміщенні РНД «Сокіл» 14.09.2021 відбувся консультативний семінар заступників керівників закладів загальної середньої освіти Яворівської ТГ з питань фахової та професійної підготовки вчителів 5 класів до впровадження  з 2022 року Нової української школи. Директорка комунальної установи Яворівської ТГ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ольга Фірчук повідомила, що цьому передуватиме тривала підготовка. Працівники Центру вже з серпня  проходять навчання на базі КЗ Львівської облради «Львівський інститут післядипломної педагогічної освіти», аби здобути сертифікати тренерів, а в жовтні цього року навчатимуть команди  шкіл, які сформовані адміністраціями і складаються з керівника, заступника керівника з навчально-виховної роботи та викладачів української мови і літератури, математики, історії, природознавства, іноземної мови, класних керівників. Повний  етап переходу на навчання в НУШ у початковій школі завершиться у травні 2022 року, отож  основна школа має бути готовою до продовження розпочатої реформи.

Учасники зібрання також працювали над створенням плану залучення педагогів 5 -11 класів до проходження курсів підвищення кваліфікації та проведення супервізії у початковій школі за кошти освітньої субвенції, яку надав Кабінет Міністрів України для всіх шкіл нашої держави.

КУ ЯМР «ЦПРПП» щиро дякує за співпрацю начальнику відділу культури, туризму, молоді та спорту Яворівської міської ради  Богдану Раделицькому та його працівникам за створені належні умови (надання приміщення, озвучення) для проведення заходу. Безвідмовність у допомозі та розуміння ситуації інших суб’єктів нашої громади тішить і свідчить про злагодженість дій.