Інструктивно-методична нарада для вчителів фізики та астрономії

4 жовтня 2021 року на платформі ZOOM консультантом Галиною Романик, було проведено інструктивно-методичну нараду для вчителів фізики та астрономії з питань документації кабінету фізики та охорони праці на робочому місці.
У ході заняття розглянуто нормативні документи, що регламентують роботу в навчальних кабінетах. А саме, було проаналізовано та обговорено перелік нормативно-правових документів з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності:

  • Положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу.
  • Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів
  • Правила пожежної безпеки для начальних закладів.
  • Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу.
  • Правила безпеки під час проведення навчання в кабінетах (лабораторіях)
  •  Інструктивно-методичні матеріали.

Також вчителі ознайомилися з основними документами, які необхідні в кабінеті фізики і астрономії. Це – акт дозвіл на проведення занять у кабінеті фізики, паспорт кабінету, журнал реєстрації первинного, позапланового, цільового інструктажів з безпеки життєдіяльності учнів, інструкція з безпеки для учнів під час проведення занять у кабінеті, аптечка кабінету фізики (зокрема перелік медикаментів), план перспективного розвитку кабінету, план роботи кабінету фізики на поточний навчальний рік та інше.
На завершення Галина Володимирівна подякувала присутнім за увагу і зауважила на необхідність дотримання даних вимог та забезпечення кабінетів фізики та астрономії даними документами.