НУШ у базовій школі: сучасний урок математики у 5 класі

НУШ  у  базовій   школі: сучасний  урок  математики у  5 класі відповідно до  нової  модельної  програми

З 2022 року п’ятикласники по всій країні розпочнуть навчатися за новим Держстандартом базової середньої освіти за реформою “Нова українська школа”. Адаптаційний період надає чудову можливість безболісно пристосуватися до нових умов навчання та знизити рівень стресу.

Навчання у 5 класі передбачає впровадження інноваційних підходів до структури та змісту навчання. Нормативними документами встановлено чіткі орієнтири, за якими учні розбудовують власні компетентності: здобувають знання, розвивають вміння та формують ставлення. До того ж типовий навчальний план стає варіативним – учителі самі обиратимуть предмети та інтегровані курси з урахуванням побажань учнів. Самі ж педагоги отримують повну академічну свободу. Для   вчителів  математики  розроблено 7  модельних програм, з якими   їх  було  ознайомлено  на  семінарі   17 лютого  2022 року:

Вчителям  математики   Яворівської  громади  було    представлено  навчально-методичне    забезпеченням  до  цих  модельних   програм.  Обговорено  також нові підручники  для 5  класу  НУШ.

                                      Консультант   Лілія  Дутко