Освітній івент для працівників центрів професійного розвитку Яворівського району

Обмін досвідом – це важлива частина плідної співпраці в будь-якій сфері. Особливо це стосується освіти. З такою метою КУ ЯМР “Центр професійного розвитку педагогічних працівників” з ініціативи Яворівської районної військової адміністрації  організував івент із колегами з Новояворівської та Мостиської громад, де такі центри лише починають свою діяльність.

Зустріч відбулася 06.10.2022. Серед запрошених колег-освітян також були представники влади – заступниця Яворівського міського голови  Катерина Михасяк, перший заступник голови Яворівської районної військової адміністрації Володимир Дзюнька,  в.о. начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури, спорту та молоді Оксана Майхер, заступник директора КЗ ЛОР “ЛОІППО” Микола Кацюба, начальник відділу освіти Яворівської міської ради Володимир Байда, заступник начальника відділу освіти Яворівської міської ради Богдан Станько. Кожен з них привітав учасників творчого заходу, побажавши в подальшому не припиняти такої співпраці.

Модератором зустрічі була Уляна Глова.

Директор  КУ ЯМР “ЦПРПП” Ольга Фірчук змістовно розповіла присутнім про  діяльність центру, його завдання, звернула увагу на успіхи, яких досягли в роботі з педагогами нашої громади.

Консультанти КУ ЯМР “ЦПРПП” у цікавій творчій формі коротко презентували свою діяльність, залучаючи гостей до активної співпраці. Оксана Лазорко продемонструвала, як легко досягти взаєморозуміння та доброзичливості у великому колективі, якщо там панує довіра та взаємопідтримка. Галина Романик захопила всіх вправою на командоутворення. Учасники групи відтворювали з різнокольорових пазлів запропонований їм портрет Мерилін Монро, а згодом оцінювали свою роль у команді. Наталія Дроф’як креативно пояснила, як формувати критерії оцінювання, запропонувавши учасникам команд підготувати музичний виступ. Лідія Щудлюк розповіла присутнім про формувальне оцінювання, яке є основою навчання в Новій українській школі. З особливим зацікавленням гості слухали виступ Лілії Дутко про її співпрацю з Марією Барною, завідувачкою кабінету координації впровадження НУШ і моніторингу КЗ ЛОР «ЛОІППО», кандидаткою педагогічних наук, доценткою, щодо створення контрольних робіт з математики, які відповідали б усім вимогам НУШ та потребам сучасних здобувачів освіти. Психолог Іванна Кунанець переконливо довела учасникам заходу, що педагог  перш за все повинен пам‘ятати про позитивні емоції та уникати емоційного вигорання. На завершення заходу Уляна Конанець провела для всіх віртуальну мандрівку до древнього Парижа, а також до Брюсселя, де є штаб-квартира НАТО.

Загалом зустріч була насичена позитивними емоціями. Сподіваємося, що в гостей залишилися гарні враження про спілкування з нами.

                                      Ганна Бородіна, консультант КУ ЯМР «ЦПРПП»

 

Звіт директора КУ ЯМР «ЦПРПП» Ольги Фірчук