Онлайн-семінар «Стрес. Шляхи виходу зі стресових ситуацій в освітньому просторі. Як навчитися добре почуватися»

Всі ми, українці переживаємо нелегкі часи війни і потребуємо турботи підтримки та сили, щоб захистити важливі для нас цінності та у майбутньому успішно пліч-о-пліч відбудувати свою країну.

Переважна більшість людей в сучасному суспільстві знаходиться під впливом стресу. Час, в якому ми живемо, посилює психічну діяльність людей. Це пов’язано з необхідністю засвоєння і переробки великого обсягу інформації. Тому й виникає проблема емоційного стресу, тобто напруження і перенапруження фізіологічних систем організму під впливом емоційних чинників.

Тож у  середу, 12 жовтня відбувся онлайн-семінар на тему «Стрес. Шляхи виходу зі стресових ситуацій в освітньому просторі. Як навчитися добре почуватися», який провели консультанти  КУ Центр професійного розвитку педагогічних працівників» ЯМР ЛО Галина Романик та Іванна Кунанець.

На тренінгу педагоги переглянули презентації про стрес, його причини, емоції та почуття що провокують стрес. Іванна Кунанець провела педагогам різноманітні вправи такі як, «Мозковий штурм», «Кубик знайомства», «Не помиляється той, хто нічого не робить» , «Позитивне мислення» та багато інших  вправ, які допомогли вчителям виражати свій емоційний стан, виявляти й усвідомлювати свої почуття, досягати емоційної рівноваги.

-Як навчитися почуватися краще,- розповіла Галина Романик. У своїй презентації Галина Володимирівна акцентувала свою увагу на тому, чому кожній людині  потрібна хороша самооцінка, і як її поліпшити. Запропонувала розглянути три способи, як реагувати на критику, і як упоратися з нею.