Вірші, свічки й  музика: літературний вечір «Поезія для всіх»

«Поети стріляють римами…»
Іван Світличний

12 січня, у переддень Старого Нового року, комунальною установою Яворівської міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» було  проведено літературний вечір «Поезія для всіх» . Місцем проведення обрали  Яворівську  міську  бібліотеку імені Ю. Липи. До заходу долучилися працівники Центру професійного розвитку педагогічних, директор комунального закладу «Публічна бібліотека ЯМР» Марків Марія,  заступник директора з роботи з дітьми Наталія Конанець, бібліотекар Яворівської міської бібліотеки ім. Ю. Липи Наталя Бачало, а також директор Явір FM Ірина Богійчик та радіоведучий Павло Лоза.

У приміщенні книгозбірні гості вечора мали можливість насолодитись декламуванням віршів, панувала атмосфера тепла й спокою. Неординарно оформлений зал і свічки створювали романтичну атмосферу, яка, звісно, подарувала незабутні емоції та враження,  допомогла відпочити від тривожних  думок та трудових буднів і поринути у світ поетичного слова.

На вечорі лунали поезії наших талановитих яворівчан Оксани Максимишин «Вдова», Святослава Різника «Не вимовлю ні слова. Промовчу», Івана Пазина «Жива вода», а також  поетів Василя Задорожного «Сьогодні Бог носить «піксель», Павла Вишебаби «Донці», Ліни Костенко «Ми не маємо права на поразку», «Чайка на крижині», «Кольорові миші», Олександра Олеся «Ледебина зграя», Наталії Ковалик-Паславської.

Родзинкою заходу став музичний супровід у виконанні Любов Дорош та Гали-ни Калашнік, викладачів  Яворівської дитячої школи мистецтв ім. М. Вебицького.

Протягом усього вечора у залі панувала душевна атмосфера, усі присутні прониклися кожною прочитаною поезією.

Читання поезії – це завжди читання самого себе, занурення у свої глибини, співвіднесення з ліричним героєм – і, як бонус, можливість віднайти відповіді на питання, що давно хвилюють. Поезія лікує, надихає, розчулює… Вона не вимагає від нас багато уваги й часу – але якщо ми все ж знайдемо для неї трохи місця у своєму житті – вона нам неодмінно віддячить.