«Територія без провини»

Важливість людського спілкування важко переоцінити. Словами можна зробити багато: втирати сльози, гоїти рани, гріти, смішити, підбадьорювати, гамувати біль, тамувати спрагу, втишувати розтривожене серце, мирити, дарувати надію і любов. Але у розкоші людського спілкування є зворотня сторона. Це – конфлікти. У  перекладі з латинської мови  це слово означає « зіткнення». Це і справді зіткнення інтересів, цінностей, ідей, думок різних людей. Саме цій актуальній темі , темі кофліктів, і був присвячений семінар – тренінг «Територія без провини», який був проведений 16.01.2023 року консультантами КУ ЯМР «ЦПРПП» Галиною Романик та Оксаною Ковалик для вчителів ЗЗСО Яворівської ТГ.  У затишній атмосфері учителі креативно виконували завдання та пропонували свої шляхи вирішення конфліктів.

Метод виходу з конфлікту – це завжди творчий процес.  Цю тезу підтверджував і запрошений гість – викладач Української Академії Лідерства, практикуючий психотерапевт Володимир Чупрін. Він провів для вчителів невеличку лекцію з психології конфлікту, де наголошував на важливості   усвідомлення потреб,  на індивідуальному і творчому підході до розв’язання конфліктів , на  особливостях вікової психології учнів, а також провів  невеличкий тренінг, де вчителі на практиці шукали шляхи розв’язання конфліктних ситуацій. Володимир Чупрін  поділився з вчителями цінними рекомендаціями для їхньої роботи та відповів на актуальні питання присутніх.

Організатори семінару – тренінгу та спільнота педагогів щиро вдячні Володимирові Чупріну за цікаву і змістовну лекцію та за практичні знання  щодо розв’язання конфліктів. Також висловлюємо подяку Володимиру Хархалісу, керівнику ТМ «KORMIL» за часткову спонсорську допомогу.