Методика ECERS-3 у ЗДО

16 лютого 2023 року консультанти КУ Яворівської міської ради  «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» О.Лазорко, У.Конанець на платформі Zoom провели з педагогічними працівниками закладів дошкільної освіти  Яворівської громади цікаву і результативну зустріч з Соломією Бойкович – сертифікованою експерткою міжнародної методики з оцінювання дошкільного освітнього середовища ECERS – 3, співзасновницею мережі дитячих закладів “Пташеня. Дитячий простір”, випускницею  Львівської бізнес-школи УКУ, учасницею освітніх навчальних заходів в Україні та
за кордоном.

У 2020 році стартувало дослідження якості освітнього процесу в закладах дошкільної освіти України з використанням методики ECERS-3. Ця методика застосовується в усьому світі та передбачає комплексний підхід до розуміння раннього розвитку дитини. Оцінювання саме по собі не впливає на якість освітнього процесу, проте передбачає надання рекомендацій. Керуючись нормативними документами, вихователі та директори ЗДО зможуть підвищити якість дошкільної освіти.

Педагогічні працівники та директори закладів дошкільної освіти змогли отримати від Соломії Бойкович  основні меседжі, як саме підвищити якість освітнього процесу ЗДО та як можна використовувати шкалу ECERS-3 в щоденній діяльності для отримання ідей щодо оформлення освітнього середовища, організації ігор, налагодження взаємодії, мотивування дітей. Надіємось на продовження діалогу з  пані Соломією щодо впровадження даної методики.