Тренінг «Мова життя -простір Гідності»

8 березня 2023 року консультанти КУ ЯМР «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Галина Романик та Оксана Ковалик  на запрошення колективів Завадівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів,  філії “Колоницька початкова школа” Яворівського ЗЗСО І- Ill ст. N 3  імені Тараса Шевченка, філії “Порубська початкова школа” Яворівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів N 3 імені Тараса Шевченка провели тренінг «Мова життя -простір Гідності»

Тема ненасильницького спілкування сьогодні – це справжній тренд ( саме про це йшла мова на тренінгу), а зміни звичних способів спілкування, зокрема щодо зменшення агресії або хоча б не- примноження вже існуючої – вимога часу. Цей комунікативний підхід акцентує увагу на важливості взаємного розуміння потреб як фактору мотивації до дії – на противагу страху, провини, примусу, погрозам чи виправданню. Він дає можливість отримати те, що людина хоче на підставах, про які пізніше не пожалкує.

Цей спосіб спілкування пропонує донесення своєї думки: не оцінювати, а говорити про факти, особисті почуття й потреби, висловлювати прохання замість вимоги. Такий підхід означає орієнтацію усіх, хто задіяний в освітньому процесі, на формування  відповідальної поведінки як норми, на противагу напрацюванню оцінок. І досягнути цього можна саме через опанування методу ненасильницької комунікації.