Семінар-тренінг для учителів хімії на тему «Як зробити урок цікавим?»

21 березня 2023 року на базі Яворівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3 ім. Т. Шевченка для вчителів хімії  Яворівської ТГ  проведено семінар-тренінг «Як зробити урок цікавим?». Педагоги дізнались про шість принципів зацікавлення учнів предметом, популяризації ідей, успішності педагога: простоту, несподіваність, конкретність, достовірність, емоційність та розповідність. Вчителі хімії дійшли висновку, що у простих словах – глибокий зміст; майстерність вчителя – зосередити увагу, привернути її за допомогою подиву, інтересу, несподіваності ; важливість завоювання авторитету; сила конкретності – власний досвід; віра у людей,  життя заради людей; віра в перемогу. Учасники тренінгу вчилися застосовувати різні предмети до уроків хімії. Психолог КУ ЯМР «ЦПРПП» Іванна Кунанець провела з педагогами вправи «Очікування», «Як зробити урок цікавим?», «Я все зможу», «Виявлення емоцій», «Сюрприз». Було цікаво, креативно, несподівано.

На семінарі-тренінгу досвідом роботи з питання «Формування творчих здібностей учнів з використанням технології розвитку критичного мислення на уроках хімії» поділилась Луцишин Ірина Петрівна, вчитель хімії та біології Вороблячинського ЗЗСО І-ІІ ст. ім. Героя України В. Коцюби. Пані Ірина детально розповіла про методи, які використовує у практичній діяльності, зокрема: «Кубик Блума», «Шість капелюхів», «Кроссенс», «Метаплан», «Фішбоун».

Учасники семінару з піднесеним настроєм розповідали про здійснення очікувань від семінару-тренінгу, ділились емоціями,  враженнями. У Міжнародний день поезії вчителі читали вірші Ліни Костенко.

Дякую психологу КУ ЯМР «ЦПРПП» Іванні Кунанець та вчителю хімії Вороблячинського ЗЗСО І-ІІ ст. ім. Героя України В. Коцюби Ірині Луцишин за співучасть у проведенні семінару-тренінгу, директору Яворівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3 ім.Т. Шевченка Наталії Вдовенко та вчителю біології даного закладу Наталії Гулі за надання допомоги у проведенні заходу.

                                                                    Консультант КУ ЯМР «ЦПРПП» Людмила Левицька