Весна в Україні. Воскресає природа. Наближаються Великодні свята, а українці беруться за прадавнє мистецтво розписування писанок — символу Великодня, символу Весни, символу Вічності життя.
До цієї традиції напередодні Великодня, 5 квітня 2023 року, долучилися й учителі освітньої галузі «Мистецтво» Яворівської ТГ та працівники Яворівська міська бібліотека ім.Ю.Липи Присутні відкрили для себе красу української культури, ставши учасниками майстер-класу з розпису декоративної писанки-мальованки, який провела учителька Яворівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів 2 Леся Здебська.
Писанкарство – це не просто розвага, це перш за все оберіг. Під час проведення майстер-класу Леся Михайлівна охарактеризувала писанкарство як вид декоративно-ужиткового мистецтва, розповіла про види писанок, символіку орнаменту, значення кольорів та магічне значення писанки. Під час зустрічі панувала дружня атмосфера, усі присутні отримали велике задоволення, позитивні емоції від процесу створення сувенірної писанки своїми руками.
Щиро дякуємо Лесі Михайлівні за надзвичайно цікавий та корисний майстер-клас, за популяризацію української культури, наших традицій! Особлива подяка директору КЗ «Публічна бібліотека Яворівської МР» Марків Марії Петрівні за забезпечення умов для проведення заходу. Дякуємо усім учасникам за участь у майстер-класі!
Сьогодні, в тяжкий для України час, ми не повинні відмовлятися від наших звичаїв та традицій. Навпаки, ми повинні їх підняти на той «щабель», аби весь світ знав і дивувався, що Україна має власну історію та культуру…

Консультант КУ ЯМР «ЦПРПП» Н. Дроф’як