Подорож стежками рідного краю

28-29 квітня учителі початкових класів Яворівської ТГ здійснили подорож стежками рідного краю.

Наша група побувала у Бориславській  церкві святої Анни, де з’їжджаються люди, щоб зцілитися від важких недуг. Ми побачили мощі своїх святих, усіх їх тут 720. Зібрав ці мощі парох церкви, доктор богослов’я Роман Василів. Ми щиро молились за швидку перемогу над ворогом.

У туристичному комплексі “Буковиця” ми залюбки прокатались на крісельному підйомнику. З гірського схилу наше патріотичне виконання пісні “Червона калина”  чуло усе Прикарпаття.

Побували ми і у “Тустань” -середньовічній наскельній фортеці-град і митниці 9-16ст. Вона неприступна і вражаюча.

Наступна зупинка – водоспад в Українських Карпатах “Сопіт” на висоті 8м.

У Нагуєвичах,  у “Садибі Івана Франка”  ми ознайомились з нарисом-спогадом письменника” Моя вітцівська хата”, де він описав садибу батьків. Цікаво, що збереглись реліквії родини Франків. Найціннішими експонатами музею є “Золота книга”  Дрогобицької нормальної школи, в якій записано прізвище Івана Франка і прижиттєві видання його творів.

Етно-комплекс “У Дворі” розташований у мальовничих Сколівських Бескидах. Засновниця еко-комплексу “У дворі”  Любов Кузик залюбки нас зустріла, показала та розказала про все, що є в приміщенні комплексу. Побачили ми як вариться їжа у справжній печі на дровах, пробували власноруч ткати полотно на ткацькому верстаті, випікати хліб на дровах. П. Люба показала власний винний погріб. Дуже сподобалась нам бойківська кухня, карпатське чаювання.

Господиня комплексу запросила відомих фотографа та дизайнера Христину Патик (засновниця українського бренду одягу “Зерно”). Нам робили фото у найстарішому вбранні, яке створювалось з натуральних лляних чи конопляних полотен.

Ранкове фітнес-заняття на природі провела з нами відомий тренер з фітнесу, асистент школи стрункості та консультант з правильного харчування Марія Галелюка-Войтович. А на завершення – “шоколадна медитація”.

Два дні  учителі провели з користю, з задоволенням,  з цікавістю.  Дякуємо організаторам подорожі,  консультантам ЦПРПП У. Глові та   І. Кондрацькій.

Далі буде…