STEM-лабораторії на уроках фізики

Учні на канікулах, а вчителі продовжують навчатися . У четвер , 15 червня, відбулися курси підвищення кваліфікацій учителів фізики Яворівської ТГ, які провела консультант КУ ЯМР «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Галина Романик.
Основною метою начання було розглянути і оволодіти навиками роботи на цифровій лабораторія Vernier .
Ця цифрова лабораторія — це оптимальний варіант оснащення для шкільної STEM-лабораторії. Цифровий вимірювальний комп’ютерний комплекс дозволяє проводити велику кількість лабораторних дослідів, практичних робіт та здійснювати демонстрацію явищ. Крім закриття всіх передбачених освітньою програмою лабораторних робіт з фізики ця лабораторія дозволяє вчителям створювати власні досліди.
Прилад володіє вбудованою пам’яттю та може працювати під різними операційними системами. Це можливість не лише збирати інформацію, а і оперативно її обробляти з відтворенням на вбудований дисплей чи екран проектору.
Тож попрактикувавшись, вчителі отримали багато корисної та необхідної інформації для проведення безлічі цікавих фізичних дослідів у межах шкільних STEM-проєктів.