Мотивація та формування інтересу здобувачів освіти до вивчення біології

 Курси підвищення кваліфікації вчителів біології Яворівської ТГ «Мотивація та формування інтересу здобувачів освіти до вивчення біології»

Протягом травня-червня  2023 року вчителі біології Яворівської ТГ проходили курсову перепідготовку за програмою підвищення кваліфікації вчителів біології ЗЗСО «Мотивація та формування інтересу здобувачів освіти до вивчення біології». Педагоги  опрацювали основні нормативно-правові документи, які регламентують роботу вчителя, ознайомилися із новим Державним стандартом базової середньої освіти, Професійним стандартом вчителя ЗЗСО, вимогами до категорій педагогічних працівників. Лекційні та практичні заняття проходили в онлайн та офлайн формах. Вчителі навчилися виокремлювати серед ключових компетентностей ті, які можна розвивати на  уроках біології; удосконалили знання щодо мотивації та формування стійкого інтересу здобувачів освіти до вивчення природничих наук; ознайомилися з ідеями, інструментами та практичними прийомами мотивації учителя та учня,  5-кроковою моделлю похвали, принципами діалогічності; впроваджували  моделювання уроку біології з використанням сучасних мотиваційних методик, вправ щодо підвищення інтересу до вивчення предмету;  працювали в команді; продукували ідеї; моделювали власну педагогічну діяльність, розуміння іміджу педагога; усвідомили важливість професійного розвитку як необхідної потреби впродовж життя.

Висловлюю щиру подяку Мурин Ларисі Іванівні та Глущенко Уляні Олександрівні, вчителям біології та хімії Яворівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2, за обмін досвідом з питань впровадження STEM технологій в освітній процес; Бамбуровій Оксані Остапівні, директорові  Яворівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2; Вдовенко Наталії Іванівні, директорові Яворівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 3 імені Т. Шевченка, за сприяння у проведенні курсів підвищення кваліфікації вчителів біології.

                                               Консультант КУ ЯМР «ЦПРПП» Людмила Левицька