Оголошуємо новий набір учасників/-ць

Шановні учасники та учасниці!

📣Раді поділитися з вами чудовою новиною: команда проєкту IREX «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» спільно з Академією української преси та у співпраці з Міністерством освіти і науки України оголошують про старт набору до проєкту та запрошують активних вчителів/-льок долучитися до нашої великої медіаграмотної спільноти!

✨Якщо серед ваших колег та колежанок є вчителі/-льки, які бажають застосовувати цифрові методи викладання, проводити інноваційні вправи та навчати учнів стійкості до дезінформації та маніпуляцій — заохочуємо вас запрошувати їх до реєстрації у проєкті.

❗Важливо зауважити, що конкурс розрахований на залучення нових учителів/-льок, які не беруть участь у проєкті. Якщо ви отримали цей лист, ви вже є частиною нашої великої медіаграмотної родини, й ми продовжуватимемо крокувати разом і надалі.

 Хто може взяти участь у проєкті?  

✔️До участі у конкурсному відборі запрошуються вчителі/-льки, які викладають історію у 8-10 класах, українську мову та літературу в 8-9 класах і мистецтво у 9 класі.

✔️IREX прийматиме заявки від представників/-ць закладів загальної середньої освіти усіх форм власності.

✔️Освітяни, які бажають приєднатися до проєкту, мають заповнити та подати заявку на участь індивідуально.

✔️Кількість заявок від шкіл та регіонів необмежена. Тимчасово переміщені учителі також можуть подаватися до участі. Можливість подачі заявок закладами освіти, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, відсутня.

✔️До проєкту можуть долучатися заклади освіти, які знаходяться в інших країнах та підпорядковані Міністерству освіти і науки України.

Що очікує на нових учасників та учасниць? 

📚Першим етапом участі у проєкті є проходження базового онлайн-навчання з інфомедійної грамотності, а також спеціалізованого навчання з інтеграції навичок інфомедійної грамотності в уроки від експертів/-ток проєкту.  Після проходження тренінгів учителі/-льки отримають електронні навчально-методичні матеріали: конспекти уроків, презентації, роздавальні та інші матеріали, розроблені за методикою IREX.

Надалі команда проєкту запрошуватиме освітян до участі у заходах з професійного розвитку, зустрічах для обміну досвідом як в Україні, так і за кордоном, творчих конкурсах та проєктах з просування медіаграмотності для вчителів/–льок та їхніх учнів/-ниць тощо. Учасники/-ці зможуть спілкуватися з колегами з інших регіонів, обмінюватися досвідом та впроваджувати кращі практики викладання.

📝Набір триває з 1 вересня по 1 жовтня 2023 року.

🤝Закликаємо вас поширювати інформацію про набір серед зацікавлених колег та колежанок, щоб разом працювати над розвитком медіаграмотного суспільства!

Натисніть кнопку нижче, щоб перейти на вебсторінку набору. 

👈ДЕТАЛІ НАБОРУ👉

Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотні

 

сть в освіті» виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольства США в Україні та Міністерства закордонних справ і міжнародного розвитку Великої Британії у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Міністерством культури та інформаційної політики України та Академією української преси.