Яворівська забавка – дитяча втіха з глибини віків

Яворівська дерев`яна забавка – явище унікальне. При всій своїй простоті вона має дивну притягальну силу і є чимось більшим, ніж іграшка. Її наділяють властивостями оберега. Місцеве іграшкове ремесло унікальне: воно відоме не менше, ніж петриківський розпис, і лише кілька народів на теренах Східної Європи мають такі потужні осередки іграшкарства.
15 вересня учителі трудового навчання та мистецтва Яворівської ТГ разом із заступником керівника відділу освіти Станьком Б. М. мали можливість відвідати науково-практичну конференцію “Феномен Яворівського забавкарства” в м. Яворові.
Яворівські майстри, колекціонери та дослідники представили найкращі дерев’яні, яскраві й екологічно безпечні забавки. Вони різні за розмірами і виглядом, але незмінними лишаються матеріали, колористика, техніка оздоблення та основне призначення – дарувати втіху, забавляти, оберігати.
Щиро вдячні відділу культури, туризму, молоді та спорту за організацію такого цікавого заходу, а головне за шанування культурної спадщини Яворового краю.
Консультанти Н. Дроф’як, Л. Гуцова