«Геноцид починається з вбивства однієї людини –
не за те, що вона зробила, а через те, хто вона є»
(Кофі Аннан)

26 вересня учителі історії Яворівської ТГ були присутні на уроці, який провів Завадка М.М., вчитель історії та правознавства Середкевицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів, з теми «Права людини та голодомор: викладання історії у ХХІ століттім».

Михайло Михайлович навчався  у  шостій літній школі міжнародної методлабораторії для освітян «Verba Magistrsi»- проєкті Українського науково-дослідного та освітнього центру вивчення Голодомору (HREC in Ukraine) в партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Науково-освітнім консорціумом вивчення Голодомору (HREC) при Канадському інституті українських студій Університету Альберти. І тому все, чого навчився у школі,передав нам. Михайло Михайлович запропонував, як впроваджувати інноваційні підходи до навчання учнів старших класів із використанням різних за типом історичних джерел та інтерактивних технологій. Учив, як досліджувати, аналізувати та узагальнювати інформацію, надану на уроці і формулювати свої висновки.

Як підсумок, учитель  запрезентував  книгу «Майстерня історика. Права людини та голодомор: викладання історії в ХХІ ст.» кожному учителю. Методична розробка уроку, автор Марія Курилів. Ця книга була видана за підтримки і порад багатьох людей і інституцій, серед яких українська представниця HREC, докторка історичних наук Людмила Гриневич (м.Київ, Україна) яка надавала наукові консультації.

Висловлюємо подяку Михайлу Михайловичу за ініціативність, аналітичність, професійність, бажання поділитися досвідом роботи щодо впровадження нових підходів до викладання предметів громадянської та історичної галузі.

Щира вдячність дирекції Яворівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3 ім. Тараса Шевченка за сприяння у проведенні заходу.