Семінар-практикум

25.10.2023 року у Яворівському ЗЗСО І – ІІІ ступенів №2 відбувся с «Від нуля до одиниці. Олімпіадні задачі з програмування». Заняття провела вчитель інформатики цього закладу Манько Надія Миколаївна.
У плані заходу було передбачено висвітлення питань особливостей вивчення мови програмування Python у курсі викладання інформатики в школі та доцільності її використання під час розв’язування олімпіадних задач. Окрім цього, Манько Н. М. ознайомила учасників семінару із сайтом Algotester, на базі якого відбувається всеукраїнська олімпіада з інформатики.
Надія Миколаївна на високому рівні, досить доступно та методично грамотно висвітлила непросту для вчителів інформатики тему використання мови програмування Python у навчальному процесі. Вона дала цінні рекомендації щодо спрощення та пришвидшення роботи програм, написаних мовою програмування.
Семінар-практикум завершився емоційним обміном думками, враженнями від заняття та схвальними відгуками про розглянуті актуальні для вчителів інформатики теми.
Щиро вдячні Манько Надії Миколаївні за презентований досвід, який, сподіваємося, стане в нагоді вчителям інформатики та набуде практичного застосування в цьому навчальному році.