Заряджені гідністю та жагою до свободи

21 листопада 2023 року Відділ освіти Яворівської міської ради, КУ ЯМР «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» спільно з Відділом культури, туризму, молоді та спорту Яворівської міської ради на базі КМЦ «Сокіл» провели захід, присвячений десятиріччю Революції Гідності та Свободи, який став яскравим прикладом вираження патріотизму через мистецтво. У дійстві взяла участь талановита молодь ЗЗСО Яворівської ТГ – переможці фестивалю-конкурсу “Сурми Звитяги”, народний танцювальний колектив «Юність» (Яворівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2), вихованці Яворівської школи мистецтв та народний аматорський театр-студія «Яворина» (КМЦ «Сокіл»).
10 років тому українська молодь вийшла на Майдани наших міст для того, щоб захистити наше право на свободу та європейський вибір. Саме тому цей захід став символом єднання, де молодь, рухаючись у такт музики, виражала своє прагнення до гідності та свободи, а виступи кожного учасника не лише звучали мелодіями перемоги, але й вражали глибиною почуттів та віри у краще майбутнє.
На сцені, як на маленькому патріотичному полі, розцвітали дитячі таланти – від емоційних виконань вокалістів та інструменталістів, чарівного слова читців поезій до захопливих хореографічних номерів. Учасники не лише вкладали душу у кожну ноту, але й передавали сутність революції гідності через мистецтво. Під зворушливі погляди глядачів звучали мелодії нового покоління, яке вірить у зміни та прагне будувати краще майбутнє.
Не менш захопливою була виставка образотворчих робіт, яка вражала глибиною та різноманіттям виразних ідей. Палітра кольорів та творчий задум юних художників створювали мозаїку емоцій і вражень, які переносили глядача в унікальний світ кожного автора.
Цей вечір став спогадом про те, що дух і воля народу – це найвищі цінності, які треба оберігати та підтримувати завжди.
Дякуємо всім учасникам цього заходу за підтримку національних традицій, пропаганду української патріотичної пісні, вокально-сценічну культуру, а їх керівникам – за високий рівень підготовки колективів. Дивлячись на наших талановитих дітей, упевнено можемо сказати – ПЕРЕМОГА ЗА НАМИ!!!