Конкурсний відбір навчальних посібників для 1 класів

Війна впливає на успішність і ментальне здоров’я школярів України й залишає шрами, які ще довго будуть відчутні. Це показали в тому числі нещодавно оприлюднені результати дослідження PISA. Дійсно, українським дітям стало значно складніше досягати успіхів у навчанні. Та спільна віра в майбутнє і наша сила перетворюють цей факт на підставу для планування подальших дій, а не на вирок.

Ми впевнені, що спільні зусилля освітян мають величезне значення для відновлення рівня освіти в Україні та сприяють вихованню нового конкурентоспроможного покоління та збереженню в нього впевненості у прийдешньому дні.

У поточному 2023/2024 навчальному році зміни в підходах до підручникотворення вперше надали можливість масово задіяти в освітньому процесі нові навчальні посібники з математики та української мови для 1 класів. Цього року з’явилася унікальна можливість скористатися максимальним різномаїттям змісту і форм навчального контенту для 1 класів. Відповідно конкурсний відбір зазначених посібників було заплановано проводити щороку.

Саме зараз, з 8 по 17 грудня, триває обговорення доопрацьованих за рік навчальних посібників, а подальший конкурсний відбір має бути здійснений з 18 до 25 грудня.

Видавництво «Ранок» представило до уваги вчителів і методистів початкових класів  комплекти відомих авторських колективів: посібники з математики С. О. Скворцової і О. В. Онопрієнко; О. М. Гісь та І. В. Філяк; навчальний посібник з української мови від І. О. Большакової і М. С. Пристінської, тепер у 6 частинах, посібник з української мови від І. В. Цепової.  Посібник з математики від легендарного М. В. Богдановича й А. А. Назаренко підготували  партнери  видавництва — ВГ  «Основа». Кожний навчальний посібник має інтерактивний та методичний супровід, що допоможе вчительству зробити свою роботу ефективнішою, а саме: електронний додаток до посібника на платформі ІЗЗІ з інтерактивними завданнями та методичним супроводом, спільноти у мережі «Фейсбук» і месенджері «Вайбер», щотижневий вебінарний супровід за актуальною тематикою, консультації.

Ознайомитися з оновленими версіями посібників, електронними додатками до них, а також скористатися повною методичною підтримкою можна за покликанням:

https://i-ranok.weblium.site/pidruchniki-1-klas-nush

або за посиланнями, наведеними в Додатку 1 до цього листа.

Просимо довести надану інформацію до органів управління на місцях, методистів, директорів і вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти. За можливості просимо розмістити посилання на інформацію щодо навчальних посібників видавництва та супровідних матеріалів на сайті Вашої установи. Також пропонуємо розглянути можливість виступів авторів посібників на регіональних освітніх заходах.

Дякуємо за багаторічну співпрацю.

Створюємо нову українську освіту разом!

З повагою,

директор ТОВ Видавництво «Ранок»                                                                               В. В. Круглов