10 квітня 2024 року відбувся семінар для учителів фізики Яворівської ТГ

У сучасній освіті роль інновацій та креативних підходів надзвичайно важлива, особливо, коли йдеться про предмети природничо-наукового циклу, такі як фізика. У цьому контексті 10 квітня 2024 року Середкевицький ЗЗСО І-ІІІ ступенів став майданчиком для проведення семінару вчителів фізики на тему “Використання гейміфікації та ігрових технологій на уроках фізики в НУШ”. Семінар підготували учителька фізики закладу Наталія Дубневич та консультант КУ ЯМР «ЦПРПП» Галина Романик. У ході заходу вчителі опрацювали нову модельну програму з фізики, вимоги до обов’язкових результатів навчання у природничій освітній галузі та ключові компетентності, що визначені додатками 9 та 10 до Державного стандарту. Педагоги активно працювали над формулюванням очікуваних результатів, розробкою критеріїв оцінювання та створенням проблемних ситуацій для програмових завдань з фізики.

Особлива увага була приділена використанню  ігрових технологій на уроках фізики в контексті НУШ. Учителі запозичили цікаві ідеї впровадження ігрових елементів у навчальний процес, щоб залучити учнів до вивчення фізики та зробити цей процес більш захопливим і ефективним.

Висловлюємо подяку дирекції Середкевицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів (директор – Ферцович Марія та завуч – Шелемех Леся) за створення чудової атмосфери, де кожен учасник відчував себе затишно та комфортно, що стимулювало ефективний обмін досвідом та ідеями.