Важливість лідерства вчителів

Вчитель зі Львова Петро Сітек, переможець Global Teacher Prize Ukraine 2023 у номінації “Молодий вчитель”, 29 серпня 2024 року для вчителів Яворівської громади провів майстерку: «Важливість лідерства вчителів»
Петро Сітек викладає у Школі вільних та небайдужих. Він є вчителем громадянської освіти. Викладає чотири роки. У своїй роботі Петро Сітек використовує різні активності, як дебати та квести.
“Віра — це найменше і одне з найважливіших речей, які ми можемо дати іншим людям. Це і є про небайдужість. Крок за кроком, від очей, які горять в учнів, до мрій, які здійснюються і зараз змінюють світ. Тому буйно мрійте, вірте в себе і в інших. Спільно ми зможемо зробити цю країну і світ кращими.” — сказав Петро Сітек.
Поговорили про уроки щастя, знання і навички, які діти здобудуть завдяки курсу, як-от:уміння будувати стосунки, творчість і вміння бути творцем свого життя, розуміння того, що означає бути людиною, уміння любити, співчувати, жити в гідності й правді, бути вільними, справжніми, мудрість і вміння осмислювати життя та досвід, цінності й знання сенсів життя.
Змінювати світ легко, коли в тебе є підтримка. Кожен з нас, в різні періоди свого життя, отримував її від батьків, друзів та близького оточення. Але особливу роль в нашому становленні мають вчителі в школі . Це ті люди, яким не байдужа наша доля, які відповідально ставляться до свого завдання – виплекати майбутніх свідомих та активних громадян України.
Велику увагу приділили педагогічному лідерству як здатності вчителя до генерування ідей, використання та створення нових технологій у навчанні, позитивний вплив на особистісний розвиток учнів, спрямування їх на конструктивну пошуково-дослідницьку та проєктну діяльність.
Дякую П.Сітеку за цікаву зустріч.
Дякую ЗСУ за можливість спокійно працювати.
Консультант КУЯМР «ЦПРПП» Лілія Дутко