Використання методичних прийомів і методів на уроках хімії

11 березня 2019 року відбулося спільне засідання опорної школи вчителів хімії та методичної комісії вчителів біології, екології та хімії Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. Присутні педагоги відвідали відкритий урок з хімії у 9-ому класі на тему: «Застосування спиртів. Отруйність спиртів. Згубна дія на організм людини» (вчитель Вітів Ірина Іванівна). Вчитель майстерно використала педагогічний арсенал методичних прийомів і методів.

На уроці були поглиблені міжпредметні зв’язки, що дозволило учням всебічно проаналізувати отриману інформацію з навчальної теми. Під час експериментальної частини уроку вони самостійно змогли оцінити шкідливість впливу спиртів на всі системи організму людини. На уроці вчитель використала мультимедійні презентації та навчальний міні-фільм, що стало окрасою уроку та сприяло кращій пізнавальності навчальної інформації. Вітів І.І. постійно акцентувала увагу на виховних моментах даної теми.

Учні на уроці були активні і щиро зацікавлені, підготували велику кількість інформаційних повідомлень, міні-презентацій. На завершення уроку було продемонстровано вчительський експеримент.