Інформування педагогічної та батьківської громадськості з питань реформування освітньої галузі

Методична служба району (завідувач Ольга Фірчук) продовжує наполегливо працювати у напрямку інформування педагогічної та батьківської громадськості з питань реформування освітньої галузі, введення в дію нового Закону України «Про освіту», долання труднощів його реалізації. А командний дух, що панує у методичному кабінеті, – важливий чинник успішності такої діяльності.

На запит адміністрації Яворівської гімназії імені Осипа Маковея завідувачем методичного кабінету Ольгою Фірчук та методистом Оксаною Майхер підготовлено інформативну довідку з розгорнутою презентацією з питання «Закон України «Про освіту»: формула успішності нової української школи» та представлено під час розширеного нетрадиційного засідання педагогічної ради за участі батьків гімназії, яке відбулося 28 грудня 2017 року у Народному домі м. Яворова.

Методисти методичного кабінету Оксана Майхер та Оксана Флис ознайомили присутніх з основними положеннями, принципами дії статей Закону, що регулюють суспільні відносини в частині конституційного права людини на якісну та доступну освіту, гарантій держави щодо безоплатності (дошкільної, повної загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), вищої) освіти, її структури, автономності закладів, повноважень засновника, керівника та колегіального органу закладу, а також про термінологічні зміни та терміни введення в дію окремих статей Закону.

Особлива увага була приділена ролі громадського самоврядування у закладі освіти, державницько-громадському їх управлінню, важливості тісної співпраці органів місцевого самоврядування з громадськими організаціями, установчими документами яких передбачена діяльність у сфері освіти.

Працівники Яворівського методичного кабінету вкотре доводять готовність надати фахову методичну допомогу усім освітнім закладам району з важливих питань їхньої освітньої діяльності, особливо в перехідний період освітянської реформи. Чекаємо нових запитів від наших партнерів (навчальних закладів району).