Про організацію роботи з профілактики ВІЛ – інфекції/СНІДу серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів району

Відповідно до наказу департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації від 02.08.2017 №07-01/386 «Про підсумки роботи  щодо профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу в загальноосвітніх навчальних  закладах у 2016 – 2017 навчальному році та організацію роботи з профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів області»

НАКАЗУЮ:

  1. 1. Затвердити заходи відділу освіти Яворівської райдержадміністрації щодо профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу серед педагогів та учнів загальноосвітніх  навчальних  закладів на 2017-2018 навчальний  рік (додаток).
  2. Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів району:

2.1. Організувати виконання заходів щодо профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу серед  педагогів та учнів  загальноосвітніх  навчальних  закладів на 2017-2018 навчальний  рік.

2.2. Розробити відповідні шкільні заходи на 2017-2018 н.р. та до 20 жовтня 2017 року подати у методичний кабінет відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації.

2.3. Інформувати відділ освіти Яворівської районної державної адміністрації про виконання заходів до 10.01.2018 та 25.05.2018.

  1. До 15.01.2018 та 30.05.2018 методисту методичного кабінету Флис О.Г. підвести підсумки проведених заходів та забезпечити інформування департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації про виконання заходів.
  2. Контроль за виконанням наказу покласти на завідувача методичного кабінету О. Фірчук.

Начальник                                                                        М. Дорош

 

  

                                                                                                Додаток
до наказу відділу освіти
Яворівської районної
держадміністрації

                                                                                                13.09.2017 №02-02/283

Заходи

відділу освіти Яворівської райдержадміністрації
щодо  профілактики  ВІЛ-інфекції/СНІДу серед  учнів
загальноосвітніх  навчальних  закладів  на  2017 – 2018 навчальний  рік

 Сприяти розвитку міжгалузевої співпраці з питань профілактики ВІЛ-інфекції, формування здорового способу життя і толерантного ставлення до людей, що живуть з ВІЛ серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

  1. Забезпечити збільшення кількості дітей, охоплених профілактичними заходами, які опинилися у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
  2. Проводити семінари, бесіди, лекції, круглі столи з питань профілактики ВІЛ-інфекції, формування здорового способу життя за участі лікарів, представників громадських організацій в рамках тижнів, днів правових знань.
  3. Організувати навчання для педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх, навчальних закладів з питань профілактики ВІЛ-інфекції, формування здорового способу життя і толерантного ставлення до людей, що живуть з ВІЛ.
  4. Сприяти роботі кабінетів предмета «Основи здоров’я» у загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів.
  5. Залучати лідерів учнівського самоврядування до профілактичної роботи з питань профілактики ВІЛ-інфекції, популяризації здорового способу життя серед учнівської молоді.

 

Завідувач методичного кабінету                                           О. Фірчук

Завідувач методичного кабінету                                                  О. Фірчук

В.о.юрисконсульта                                                                        О. Лазорко

Методист методичного кабінету                                             О. Флис