Семінар з асистентами вчителів інклюзивного навчання

24 жовтня 2017 року Яворівська районна психолого- медико-педагогічна консультація (ЯРПМПК) провела семінар з асистентами вчителів інклюзивного навчання та вчителями індивідуальної форми навчання. Тема семінару: «Шляхи реалізації корекційних можливостей інноваційних педагогічних технологій у навчанні та вихованні дітей з порушеннями розвитку».

А. С. Федіна – завідувач ЯРПМПК розповіла про організацію корекційного навчання в загальноосвітніх закладах району та презентувала показ слайдів за темою: «Арт-терапія – нетрадиційний метод у корекційно-виховній роботі з дітьми з освітніми потребами».

Консультант-практичний психолог ЯРПМПК Ю.С. Ядлось виступила на тему: «Методичні рекомендації щодо організації навчально-виховного процесу для дітей з особливими освітніми потребами». Консультант учитель-дефектолог, логопед ЯРПМПК М.І. Лозинська представила тему: «Підготовка вчителів до роботи в інклюзивному закладі як шлях подолання перепон у навчанні особливих дітей».

Учасникам семінару було запропоновано заповнення анкет щодо специфіки інклюзивної освіти та індивідуальної форми навчання. Семінар з вчителями закінчився обговоренням сутності роботи з дітьми із особливими освітніми потребами.