Щодо оплати праці працівників, які залучаються до ЗНО

Керівникам органів управління освітою

Головам районних, міських організацій
профспілки працівників освіти і науки України

Щодо оплати праці працівників,
які залучаються до ЗНО

Порядок залучення педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників та інших фахівців до проведення зовнішнього незалежного оцінювання затверджено постановою КМУ від 15.04.2015 № 222 (далі — Порядок № 222). Схему оплати праці педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників та інших фахівців, що залучені до організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання і не перебувають у штаті Українського центру оцінювання якості освіти та регіональних центрів оцінювання якості освіти, визначено Додатком 4 до постанови КМУ від 18.11.2015 № 985.
На час залучення до проведення зовнішнього оцінювання за працівниками зберігається місце роботи (посада) та заробітна плата за їх основним місцем роботи. За основним місцем роботи працівника його керівником повинні бути внесені зміни до графіка роботи на час участі в заходах з підготовки до виконання та безпосереднього виконання обов’язків працівника, який залучається до проведення зовнішнього оцінювання.
Зміни графіка роботи здійснюються на підставі особистої заяви працівника, де зазначаються дата, час і тривалість підготовки та виконання обов’язків (п. 12 Порядку № 222).
Отже, особи, залучені до участі в проведенні ЗНО, увільняються від роботи зі збереженням заробітку. Увільнення від роботи на час участі в проведенні ЗНО оформляється наказом керівника закладу.

 

Голова Львівської обласної
організації профспілки працівників
освіти і науки України М. Яцейко