Прозвітував начальник відділу освіти Яворівської РДА

16 січня 2018 року відбувся щорічний звіт начальника відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Михайла Дороша за участі голови райдержадміністрації Ореста Хляна, голови районної ради Володимира Сичака, працівників структурних підрозділів адміністрації, методичної служби, керівників закладів освіти району.

Підсумовуючи роботу освітян району у 2017 році, М. Дорош охарактеризував усі напрямки роботи, націлені на створення умов рівного доступу до здобуття якісної освіти та забезпечення безпечного перебування усіх учасників освітнього процесу, оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти та розширення мережі закладів дошкільної освіти, науково-методичний супровід педагогічних працівників та систему управління галуззю як таку, що спрямована на позитивний результат.

Особлива увага була приділена питанню покращення матеріально-технічного забезпечення закладів освіти. Це те, чим може гордитися будь-який керівник. Зокрема, у минулому 2017 році проведено поточні та капітальні ремонти у 17 закладах освіти району, замінено дах – у 8, утеплено фасад – у 5, здійснено капітальний ремонт актової зали – в одному закладі, проведено ремонт санвузлів – у трьох школах, ремонт електромережі – у двох, ремонт котельні – у трьох школах тощо. Великий відсоток робіт з покращення матеріального стану шкіл виконано завдяки участі ініціативних груп навчальних закладів в обласному конкурсі мікропроектів. Протягом 2017 року реалізовано15 мікропроектів.

У підсумковій довідці відзначено також результативну роботу методичного кабінету (завідувач О.Фірчук) в частині цілеспрямованої діяльності щодо ознайомлення керівників та вчителів закладів освіти району з інноваційними підходами до навчання і виховання школярів, організації роботи з обдарованими дітьми, підвищення професійної компетентності педагогів, які могли б якісно втілювати освітянську реформу.

Аналізуючи діяльність освітян району, начальник відділу освіти засвідчив, що за підтримки районної державної адміністрації, районної ради, в співпраці з органами місцевого самоврядування, батьківської громадськості вдається не лише забезпечити стабільну роботу галузі, а й зробити реальні кроки щодо модернізації багатьох освітніх ланок.

Належну оцінку роботи відділу освіти й усіх навчальних закладів під час звітування дали голови райдержадміністрації Орест Хлян та районної ради Володимир Сичак, які запевнили присутніх, що фінансові можливості району дозволяють продовжувати роботу з доцільного фінансування і розвитку освітньої галузі, влада готова до тісної співпраці та виваженого реформування освіти району в контексті впровадження Закону України «Про освіту» та констатували, що позитивний досвід роботи однієї з найбільших галузей району є  запорукою його успішного розвитку.

На завершення начальник відділу освіти Михайло Дорош привітав усіх з прийдешніми йорданськими святами і побажав, щоб  свята йорданська водиця принесла у кожну хату, кожен педагогічний колектив здоровий дух, доброзичливу атмосферу та взаємопідтримку.

                                      Оксана Майхер, методист методичного кабінету