Тренінг для вчителів іноземної мови

8 лютого 2018 року у Яворівській гімназії імені Осипа Маковея методистом методичного кабінету Лідією Щудлюк проведено тренінг для вчителів іноземної мови із теми «Нова Українська Школа. Орієнтація на потреби учня. Дитиноцентризм». Головне завдання сьогодення, яке стоїть перед педагогами, – не вкласти в людину максимум знань, а навчити її оперативно отримувати інформацію, яка потрібна їй у кожній конкретній ситуації, виховати її з інноваційним типом мислення, інноваційним типом культури, здатною діяти креативно. Відповідно, навчання та виховання повинно бути максимально наближеним до здібностей і особливостей конкретної дитини. У цьому полягає головна думка концепції дитиноцентризму.

Педагогами було обговорено завдання різних ступенів  складності (при опрацюванні мовного матеріалу, читання) для задоволення пізнаваль­них потреб і сильних, і слабких учнів з урахуванням їхньої індивідуальної підготовленості, індивідуальних якостей.

Предметом обговорення була організація роботи з батьками. Змінилися пріоритети,  сьогодні актуальними є: особисте спілкування, листування, обмін повідомленнями та віртуальне спілкування за допомогою мережі Інтернет. Це дає можливість не лише швидко реагувати, а й знаходити шляхи вирішення проблем із максимальною економією часу.

Мар’яна Ковтко, учитель англійської мови Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, провела практичне заняття «Сприймання мови на слух на уроках англійської мови».Учителям було запропоновано тексти різного  рівня складності, проведено підготовчу роботу перед слуханням, безпосереднє прослуховування тексту з можливістю читати його, а потім різні види тестових завдань.