Тренінг у Наконечнянській ЗОШ І-ІІ ступенів імені Героя України Романа Сеника

13 березня 2018 року на запрошення дирекції Наконечнянської ЗОШ І-ІІ ступенів імені Героя України Романа Сеника методистом методичного кабінету Лідією Щудлюк проведено тренінг для вчителів школи із теми «Нова Українська Школа. Орієнтація на потреби учня. Дитиноцентризм».

Закон України «Про освіту», НУШ ставлять перед педагогами нові завдання. Головне сьогодні –  не вкласти в людину максимум знань, а навчити її оперативно отримувати інформацію, яка потрібна їй у кожній конкретній ситуації, виховати її з інноваційним типом мислення, інноваційним типом культури, здатною діяти креативно. Відповідно, навчання та виховання повинно бути максимально наближеним до здібностей і особливостей конкретної дитини. Модель освіти повинна бути орієнтована на особливі якості кожного учня, потреби та інтереси. Засоби такої персоналізації – робота за індивідуальними планами, окремими навчальними траєкторіями, у рамках індивідуальних дослідницьких проектів.

Педагогами було обговорено роль вчителя у задоволенні пізнаваль­них потреб учнів  з урахуванням їхньої індивідуальної підготовленості, особистих якостей. Предметом розмови була також організація роботи з батьками.