Освітній коучинг-технологія партнерства, що допомагає учню досягти життєвих цілей

8 травня  2018 року в Завадівській ЗОШ І-ІІІ ступенів методистом методичного кабінету Галиною Романик було проведено тренінг «Освітній коучинг-технологія партнерства, що допомагає учню досягти життєвих цілей». До заняття долучилися учителі Дацьківської ЗОШ І-ІІ ступенів.

В останні роки провідні фахівці у галузі освіти одностайно свідчать про глибоку й системну кризу . Мітіо Кайку, Кен Робінсон та інші експерти світового рівня, аналізуючи теперішнє й майбутнє освітніх процесів, акцентують на необхідності переходу від передачі знань й навичок до розвитку творчих талантів та інноваційного мислення на всіх ланках – у дошкільних і позашкільних закладах, у школі та у вишах. На практиці це означає перехід від усталених традицій педагогіки до новітньої парадигми коучингу як максимального розкриття потенціалу людини на усіх вікових етапах.

Учасники тренінгу отримали:чітке академічне уявлення про філософські, світоглядні та методологічні джерела коучингу,розуміння принципів взаємодії коуча з іншими фахівцями: психологами, освітянами, бізнес-консультантами, соціальними працівниками тощо,уявлення про поле та межі професійної діяльності коуча,навички щодо новітніх методів та коуч-технологій для застосування у практиці освітньої діяльності.