Участь керівників ЗЗСО району в обласній серпневій не конференції

23  серпня 2018 року начальник відділу освіти Яворівської РДА Михайло Дорош, завідувач методичного кабінету Ольга Фірчук, голова районної організації профспілки працівників освіти Ярослава Кобиця та директорський корпус району стали учасниками обласної серпневої не конференції, яка проходила у Лапаївській ЗОШ I-III ступенів у форматі панельної дискусії та тренінгів.

Керівники шкіл працювали в групах під час тренінгів з цікавих та актуальних тем: «Розвиток критичного мислення школярів на уроках математики», «Впровадження інклюзивної освіти», «STEM – освіта в новій українській школі», «Гендерні аспекти в професійній діяльності педагога в новій українській школі» тощо, які проводили спеціалісти  департаменту освіти і науки, викладачі та науковці КЗ ЛОЗ «Львівський обласний інститут післядипломної освіти».

Модераторами панельної дискусії «Нова українська школа – запуск реформ» виступили директор департаменту освіти і науки Любомира Мандзій, заступник  директора  обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Мирослава Товкало та керівники пілотних закладів освіти області.

Основний меседж дискусії: на місцях зробити все можливе, аби Нова українська школа успішно стартувала, оскільки саме від щирого бажання шкільних  адміністрацій та педагогів нести зміни, рухатися вперед, вірити в краще залежить втілення освітньої реформи в життя.

 Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті.

 

Оксана Майхер, методист методичного кабінету