Серпневі зустрічі учителів зарубіжної літератури

Серпневі зустрічі учителів зарубіжної літератури – не тільки добра традиція перед новим навчальним роком, це дієва методична платформа з інформування педагогів про нововведення в освіті, надання рекомендацій, роз’яснень з актуальних питань викладання, методичний коментар до програми, аналіз проведеної роботи, окреслення нових планів, спонукання до дії.

Особливим цьогорічне засідання районної методичної комісії учителів зарубіжної літератури, яке відбулося 23 серпня 2018 року у Новояворівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, робить старт освітянської реформи, яка потребує від педагогів зміни способу мислення, видів діяльності, пошуку ефективних методик викладання для формування і розвитку ключових та предметних компетентностей. Саме на це звертали увагу під час виступів Оксана Майхер, методист методичного кабінету, голова районної методичної комісії; Оксана Кодан, керівник школи педагогічної майстерності, учитель Наконечнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів; Юлія Сабат, керівник школи молодого учителя, учитель Яворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2; Наталія Яремчук, лауреат районного конкурсу педагогічної майстерності «Мій компетентно орієнтований урок», учитель Старицької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Рефлексуючи з приводу проведеної методичної роботи, методист методичного кабінету Оксана Майхер подякувала педагогам за активність, осмислене ставлення до популяризації власного досвіду, розуміння сучасних тенденцій в освіті, що, своєю чергою, сприяє підвищенню професійної майстерності, і, як результат, впродовж 2017-2018 н. р. у шести номерах журналу «Всесвітня література в школах України» надруковані методичні матеріали членів методичної комісії, підготовлено збірник компетентнісно орієнтованих завдань для оцінювання якості знань учнів 9 класу, участь педагогів у районному конкурсі педагогічної майстерності, в обласній творчій майстерні, семінарах, конференціях, тренінгах, майстер-класах тощо.

Серед анонсованих методичних заходів на 2018-2019 н.р.: зустрічі з авторами підручника «Зарубіжна література, 10 клас, рівень стандарту» О.М. Ніколенко, Л.Л. Ковальова; сертифікованим тренером з медіаосвіти, доцентом кафедри гуманітарної освіти, кандидатом педагогічних наук, Пастушенко Н.М.; методичний міст «Салон творчого спілкування педагогів Яворівщини та Жовківщини»; педагогічне есе «Майстерність учителя літератури. У чому вона полягає?»; огляд-конкурс «Педагогічна блогосфера»; літературний квест-проект «Квест-ляндія «Лабіринтами зарубіжної літератури» (виставка уроків-квестів, позакласних заходів, інтелектуальних ігор)», мистецька акція для учнів «Ілюструємо художню книжку»  тощо.

Реалізація таких амбітних задумів потребуватиме особливої відповідальності та високого професіоналізму від тих, хто їх втілюватиме в життя. То ж успіхів нам, колеги-педагоги, натхнення та енергії на шляху до нових звершень.

                                      Оксана Майхер, методист методичного кабінету