Умови та порядок проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019»

Про організацію та проведення
другого туру всеукраїнського конкурсу
«Учитель року – 2019»

Умови та порядок проведення
всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019»

 

І. Загальні положення

 

  1. Всеукраїнський конкурс «Учитель року – 2019» (далі – конкурс) проводиться на виконання Указу Президента України від 29 червня 1995 року № 489 «Про всеукраїнський конкурс «Учитель року», відповідно до Положення про всеукраїнський конкурс «Учитель року», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 серпня 1995 р. № 638 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 16 травня 2018 р. № 370), наказу Міністерства освіти і науки України від 07.06.2018 № 603 «Про проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019» у номінаціях: «Вчитель інклюзивного класу», «Географія», «Захист Вітчизни», «Основи здоров’я», «Французька мова», листа Міністерства освіти і науки України від 31.08 2018 р № 1/9-524 про умови та порядок проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019» , наказу Департаменту освіти і науки Львівської держадміністрації від №

 

  1. Мовою конкурсу є державна мова. Допускається використання іноземної мови у номінації «Французька мова».
  2. Участь педагогічних працівників закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти у конкурсі здійснюється на добровільних засадах. Викладачі закладів професійної (професійно-технічної) освіти беруть участь у конкурсі на загальних умовах.

У номінації «Вчитель інклюзивного класу» беруть участь учителі, які працюють у початкових класах з інклюзивним навчанням.

У номінації «Захист Вітчизни» беруть участь учителі, які викладають предмет для юнаків.

  1. Для участі у першому турі конкурсу педагогічним працівникам необхідно:

у період з 17 вересня до 15 жовтня 2018 року зареєструватися на офіційній сторінці конкурсу у розділі «Реєстрація учасників» (https://mon.gov.ua/ua/osvita/zagalna-serednya-osvita/konkurs-uchitel-roku/uchitel-roku-2019/reyestraciya-uchasnikiv); реєстраційна форма для ознайомлення (додаток 1);

подати організаційному комітетові першого туру інформаційну картку (додаток 2).

  1. Організаційні комітети першого туру конкурсу до 11 грудня 2018 року подають організаційному комітету другого туру на поштову адресу КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти»     (вул. Огієнка, буд. 18 а, каб.  410, м. Львів, 79007)  такі документи:
  • подання на учасників другого туру із зазначенням прізвища, ім’я, по батькові, посади та місця роботи;
  • інформаційну картку конкурсанта із урахуванням змін, що відбулись у педагогічній та методичній діяльності вчителя від початку першого туру (додаток 2).
  1. Номінації, в яких мінімальна кількість учасників, проводять Конкурс тільки в другий тур .
  2. Другий тур конкурсу проводяться у грудні –  лютому місяці 2018 року

 

ІІ. Конкурсні випробування

  1. На всіх турах конкурсу проводяться такі випробування (додаток 4):

номінаціях «Вчитель інклюзивного класу», «Захист Вітчизни», «Основи здоров’я», «Французька мова»  – «Методичний практикум», «Практична робота», «Проект», «Тестування з фахової майстерності», «Урок»;

номінація «Географія» – «Дослідження», «Методичний практикум», «Практична робота», «Тестування з фахової майстерності», «Урок»;

  1. Перший тур конкурсу проводиться у зонах, визначених оргкомітетом, за тим самим порядком, що і другий тур конкурсу. Кількість зон визначається оргкомітетом за результатами реєстрації учасників. При невеликій кількості учасників у номінації може проводитися відразу ІІ тур конкурсу.
  2. Конкурсні випробування розподіляються таким чином:
  • на відбірковому етапі в усіх номінаціях – «Методичний практикум»(20 балів), «Практична робота» (40 балів), «Тестування з фахової майстерності»(40 балів):
  • на фінальному етапі в номінаціях «Вчитель інклюзивного класу», «Захист Вітчизни», «Основи здоров’я», «Французька мова» проводяться конкурсні випробування «Проект» (40 балів) , «Урок»(60 балів);
  • у номінації «Географія» – «Дослідження» (40балів), «Урок» (60 балів).

13.Теми, завдання, питання конкурсних випробувань визначаються головою та членами журі, які забезпечують секретність завдань конкурсних випробувань до моменту їх оприлюднення.

ІІІ. Оцінювання конкурсних випробувань

 

  1. Оцінювання конкурсних випробувань здійснюється за бальною системою та критеріями, затвердженими відповідним журі.
  2. Оцінювання здійснюється особисто кожним членом журі, який вносить бали до оціночного листа, підписує та здає його секретареві журі одразу після закінчення кожним учасником відповідного конкурсного випробування.
  3. Не допускається обговорення членами журі виступів учасників під час проведення та оцінювання конкурсного випробування.

 

ІV. Визначення переможців та лауреатів

  1. У разі проведення першого та другого турів конкурсу в один етап переможець, лауреати та учасники відповідного туру визначаються на основі рейтингу, укладеного за загальною кількістю балів, одержаних під час усіх конкурсних випробувань туру.
  2. При проведенні першого та другого турів конкурсу у два ( відбірковий та фінальний) етапи учасники фінального етапу визначаються на основі рейтингу, укладеного за загальною кількістю балів, одержаних під час конкурсних випробувань відбіркового етапу. Переможець, лауреати та дипломанти відповідного туру конкурсу визначаються на основі рейтингу, укладеного за загальною кількістю балів, одержаних під час конкурсних випробувань всіх етапів конкурсу.
  3. На другому турі конкурсу учасники фінального етапу у кількості 5 осіб визначаються на основі рейтингу, укладеного за загальною кількістю балів, одержаних під час конкурсних випробувань відбіркового етапу.
  4. У випадку однакової кількості балів за результатами відбіркового етапу перевага надається тому учаснику, який має вищий бал за конкурсне випробування «Практична робота».

У випадку однакової кількості балів за результатами  фінального етапу перевага надається тому учасникові, який має вищий бал за конкурсне випробування «Урок».

  1. Рішення журі кожного туру конкурсу оформляються протоколами, які підписують голова та секретар журі.
  2. Підсумок кожного туру конкурсу є колегіальним рішенням журі та не підлягає перегляду. У разі виникнення питань щодо результатів оцінювання конкурсних випробувань роз’яснення учасникам надає голова журі.

23.Переможці та лауреати другого туру Конкурсу нагороджуються відповідними дипломами Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації.

V.  Оприлюднення результатів конкурсних випробувань

  1. Результати оцінювання конкурсних випробувань доводяться до відома учасників кожного конкурсного дня.
  2. Зведені відомості кожного конкурсного випробування, рейтингові листи підписуються всіма присутніми членами журі й у сканованому вигляді розміщуються на веб-сайті інституту . www.loippo.lviv.ua

VІ. Громадське спостереження

  1. З метою формування незалежного уявлення про хід конкурсу можлива присутність представників громадських організацій, засобів масової інформації (далі – спостерігачі).
  2. Спостерігачі мають попередньо повідомити організаторів та зареєструватися у відповідному організаційному комітеті.
  3. Під час конкурсних випробувань та процесу оцінювання в одному приміщенні можуть бути присутніми не більше двох представників від громадських організацій і двох – від засобів масової інформації.
  4. Спостерігачі не можуть чинити вплив на перебіг конкурсу та його результати, перешкоджати проведенню конкурсу, відволікати учасників та членів журі тощо.
  5. Висновок про перебіг конкурсу спостерігачі мають довести організаційного комітету другого етапу у письмовій формі протягом одного дня після його завершення.
  6. Члени організаційного комітету та журі конкурсу сприяють спостерігачам у здійсненні їхніх повноважень.

 

В.о. директора                                        М.Кацюба