Друзі наші найменші

4 жовтня 2018 року, у рамках відзначення Всесвітнього дня тварин, учителем біології  Завадівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Коваль О.В. було проведено урок доброти у 6 класі на тему: «Ми відповідальні за тих, кого приручили». Метою проведення даного уроку було наголосити учням про важливість турботи за «братів наших менших».

Найближчими до дітей тваринами в усі часи були собаки та коти. Саме вони найчастіше стають домашніми улюбленцями у наших родинах. Проте, необізнаність дітей щодо правил поведінки з тваринами (як домашніми, так і безпритульними) часто призводить до негативних наслідків (знущання над тваринами, зараження небезпечними хворобами, травмування та каліцтво дітей). Все частіше трапляються випадки жорстокого ставлення до тварин не лише з боку дорослих, але і, що найгірше, з боку дітей.

Школярі на уроці закріпили знання про особливості догляду за домашніми улюбленцями та  навички безпечної поведінки при зустрічі з безпритульними тваринами, розширили знання про небезпечні хвороби котів і собак, ділились враженнями, виконували цікаві творчі завдання.