Тільки тим історія належить , хто сьогодні бореться й живе

11 жовтня були проведені виховні заходи у Воледобростанській ЗОШ І – ІІ ст., під керівництвом  учителя історії Дац О. К.  та учителя фізичної культури Курильчика С . Й.

Учні взяли активну участь в інтелектуальній грі  «Історичний брейн – ринг» та  козацьких забавах присвячених дню українського козацтва та захисника Вітчизни.

Змагалися учні у складі двох команд «Отамани» та «Гетьмани».  Команди зуміли показати хороші знання з історії козацтва та хорошу фізичну підготовку  у цікавих спортивних змаганнях. Учасники поклали квіти  до дошки пам’яті героя АТО Юрія Довганика та увічнили пам’ять героя хвилиною мовчання.

Виховання патріотизму та національної самосвідомості – справа вкрай необхідна і дуже непроста. Як показує досвід багатьох країн , саме почуття національної гідності сприяло їх швидкому розвитку. Формування національної самосвідомості являє собою систему, що створювалася протягом віків самим народом. Це система поглядів, переконань, ідеалів, традицій, звичаїв, покликаних формувати світогляд та цілісні орієнтації підростаючого покоління, передавати національний досвід, надбання попередніх поколінь. Без сумніву, таким фактором, що сприяє  патріотичному вихованню  було українське козацтво.

Нашої заслуги в тім не бачу,
Нашої  не знаю в тім вини,
Що козацьку бунтівливу вдачу
Нам лишили предки з давнини.
Нам і те не добавляє слави,
Що вони від чужоземних сил
Заступили землю кучеряву
Горами високими могил.
Бо коли, закохані в минуле,
Прокуняєм свій великий час,
Наша лінь нікого не розчулить,
Слава жта відмовиться від нас.
Спогади , докучливі , як нежить,
Що тій славі принесуть нове?
Тільки тим історія належить,
Хто сьогодні бореться й живе.

В. Симоненко