Засідання творчої групи вчителів громадянської освіти району

30 жовтня 2018 року у Яворівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 відбулось засідання творчої групи вчителів громадянської освіти району, організоване методистом методичного кабінету відділу освіти Лазорко О.В.

Виховання добре освічених громадян, свідомих своїх прав і обов’язків, є одним з головних складових успіху і стабільності сучасного відкритого демократичного суспільства. З метою надання базових знань щодо громадянства, у багатьох європейських країнах була введена громадянська освіта, у тому числі і в Україні з 01.09.2018 року.

Викладання нового предмета у школі поставило перед  вчителями нові завдання щодо  забезпечення формування системи уявлень і сприяння становленню свiтоглядних орiєнтацiй особистостi, виробленню власної філософії  життєдiяльностi, самоiдентифiкацiї та самореалізації в кожній із сфер суспільного життя та необхідної самосовіти вчителя.

Тому, творча группа буде напрацьовувати  практичні матеріали та відповідні рекомендації на допомогу вчителям, які викладають громадянську освіту для вирішення основних завдань предмета: сприяння становленню активної позиції громадян щодо реалізації ідеалів і цінностей демократії в Україні;  надання основних знань, формування мотивації та вмінь, необхідних для відповідальної участі молоді в громадському житті, створення умов для набуття учнями досвіду громадянської дії, демократичної поведінки та конструктивної взаємодії.